Die orange-gelbe Knolle aus den feuchten Tropen gilt als Allheilmittel. Alles dreht sich dabei um Curcumin, seine Farbkraft und gesundheitlichen Wirkungen.
(infranken.de) Kurkuma ist eines der beliebtesten Trend-Gewürze unserer Zeit. Ihm werden diverse gesundheitliche Wirkungen zugeschrieben, weswegen das Gewürz auch als Superfood gilt. Doch was steckt hinter dem Hype?
(welt.de) Haben Sie schon mal einen „Golden Latte“ probiert? Das In-Getränk aus Milch, Kokosöl und Kurkuma ist unter Gesundheitshipstern gerade besonders beliebt. Und soll besondere Kräfte haben. Was ist dran am Hype?
(heilpraxisnet.de) Kann Kurkuma vor Krankheiten schützen? In Asien ist Kurkuma schon seit Jahrtausenden als Gewürz und Heilmittel bekannt. Auch hierzulande wird ...
(thehealthside.com) Indian women have been using it as a skin care ingredient since time immemorial. Let’s look at the top 6 skin benefits of turmeric and how to use it.
(greatist.com) The supplement form of turmeric offers a much more potent dose of the powerhouse curcuminoids. But what side effects or interactions could happen from higher doses?
Safran ist das teuerste Gewürz der Welt. Doch kaum einer kennt seine wirkliche Herkunft: In Iran werden die wertvollen Fasern handgepflückt und handsortiert.
Turmeric or Curcuma Longa is a flowering plant of the ginger family. A native plant of the Indian subcontinent and the Southeast Asian continent, the roots of turmeric have been used for thousands of years in Ayurveda, Unani, Chinese and Siddha medicine
Turmeric as an anti-inflammatory Turmeric is one of the most potent anti-inflammatory plants in existence and has been used extensively in both Indian Ayurvedic Medicine and Chinese Traditional Medicine. Turmeric like we already know, is loaded with nutrients such as proteins, dietary fiber, vitamins like vitamins C, E and K. Minerals in Turmeric are potassium, […]
Curcumin travelled from ancient Ayurvedic medicine to cereals and teas in modern supermarkets, but poor dosing and bioavailability can limit health benefits from contemporary food and beverages.
Some 10-15 years ago turmeric in the western kitchen was little more than a cheaper substitute for Saffron. Noch vor 10-15 Jahren war Kurkuma in der westlichen Küche wenig mehr als ein billigerer Ersatz für Safran.