Die Gewürzpreise am Weltmarkt sind durchaus volatil. Insbesondere Pfeffer ist enormen Schwankungen unterworfen. Nur einer nicht: Kampot-Pfeffer. Ich fuhr hin, um zu verstehen warum.
After all, peppercorns are fruits just like grapes, and soil, growing conditions, and variety of peppercorn are all going to have an impact on flavor profile. How strong are these flavor differences, and how do they pan out with food? We tasted peppercorns from seven major growing regions to find out.
Cardamom (lat. Elettaria cardamomum) - known in Europe as fine spice since the antiquity. Kardamom ist in Europa seit dem Altertum als edles Gewürz bekannt.
A rule for capers is: the smaller, the more aromatic, the more expensive. The smallest and most expensive calibration are “Nonpareilles”, the largest and cheapest – “Communes”.
"Rose paprika" or "sweet pepper" are common commercial names for the dried, ground and generally mild fruits of the species Capsicum annum. "Rosenpaprika" oder "Paprika edelsüß" sind geläufige Handelsbezeichnungen für die getrockneten, gemahlenen und in der Regel milden Früchte der Art Capsicum annum.
Pepper (syn. Black pepper, lat. Piper nigrum) - our most important spice. Pfeffer (Syn. Schwarzer Pfeffer, Lat. Piper nigrum) - unser wichtigstes Gewürz.
Germans call it Piment only because Christopher Columbus at that time thought it was pepper which in Spanish means piementa. Piment nennen wir das Gewürz nur, weil Christoph Kolumbus es seinerzeit für Pfeffer hielt, der auf spanisch piementa heißt.
Some 10-15 years ago turmeric in the western kitchen was little more than a cheaper substitute for Saffron. Noch vor 10-15 Jahren war Kurkuma in der westlichen Küche wenig mehr als ein billigerer Ersatz für Safran.